Brownies με αλμυρή καραμέλα -Salted caramel Brownies BY GABRIEL NIKOLAIDIS και το “Cool Artisan ” !
Πρν από καιρό έφτιαξα για πρώτη φορά αλμυρή καραμέλα γάλακτος! Ενθουσιάστηκα με τη γεύση (και την απλότητα της συνταγής). Όλο αυτό τον καιρό έψαχνα μια συνταγή για να την εντάξω, μέχρι που κατέληξα σε αυτά τα brownies.
A few weeks ago I made salted caramel for the first time! I was so thrilled with the flavor (and the simplicity of the recipe). All this time I was trying to figure out a way on how to use it on a proper dessert! So I ended up to these brownies.
Υλικά
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. βούτυρο
300 γρ σοκολάτα (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη αλλά μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες βάζοντας 150 γρ σοκολάτα γάλακτος και 150 γρ μαύρη κουβερτούρα)
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια (αν χρησιμοποιήσεις υγρή θα χρειαστείς 2 κουταλιές)
150 γρ. καρύδια χοτροσπασμένα (προαιρετικά)
150 ml αλμυρή καραμέλα γάλακτος. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°C στον αέρα και βουτυρώνεις ένα μικρό ταψάκι. Εγώ προτιμώ πυρέξ για να τσεκάρω ότι έχει ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Ψιλικόβεις τις σοκολάτες και τις λιώνεις σε μπεν μαρί μαζί με τοβούτυρο. Αφήνεις για 5′ -10′ να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το αλάτι. Με μια σπάτουλα προσθέτεις απαλά τις σοκολάτες και ανακατεύεις Προσθέτεις το αλεύρι και αναδιπλώνεις το μίγμα. Προσθέτεις τα καρύδια και μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί.
Με ένα μικρό κουτάλι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από αλμυρή καράμελα γάλακτος. Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιείς μόνο τη μισή ποσότητα.
Ψήνεις για 35 λεπτά και το βγάζεις από το φούρνο.
Μετά απο 10 λεπτά προσθέτεις την υπόλοιπη καραμέλα, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Ingredients
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
70 gr. flour, all-purpose
2 pinches of salt
60 gr. butter
300 gr. chocolate (I used black but you can play with the proportions by putting 150 gr. milk chocolate and 150 gr. dark chocolate)
2 large eggs
200 gr. granulated sugar
1 vanilla (if you use liquid you will need 2 tablespoons)
150 gr. walnuts (optional)
150 ml salted caramel. Click here to see the recipe
Directions
Preheat oven to 160°C in air and cover with butter a small baking pan.
Cut chocolate in small pieces and melt in a bain marie with the butter. Leave it aside for 5 ‘-10′ to cool down.
Beat the eggs with the sugar for 5 minutes until fluffy and whiten. Add vanilla and salt. Use a spatula to add gently the chocolate. Stir in the flour and mix well. Add the walnuts and transfer the mixture into the pan.
Use a small spoon to add the salted caramel on the surface. At this point, use only half of the salted caramel.
Bake for 35 minutes and remove from oven.
After 10 minutes add the rest of the salted caramel.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2014/04/15/salted-caramel-brownies/
Αφήστε μια απάντηση