Υπέροχο μπράουνις με σοκολατένια επικάλυψη, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια απλή, εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα.Υπέροχο μπράουνις με σοκολατένια επικάλυψη για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

 

  • Για το μπράουνις:
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας [frosting]:
  • 6 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. περίπου για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Βάζετε σε μέτριο πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα σε κομματάκια και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώνει.
  3. Σε μπολ βάζετε τα 2 είδη ζάχαρης, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα αλευριού μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε 1 ακόμα λ να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. [κάνετε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα]. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  6. Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζετε σε μέτριο μπολ το βούτυρο, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λ περίπου. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το γάλα ή κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη. Αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  7. Απλώνετε και στρώνετε καλά το αφράτο σοκολατένιο μείγμα πάνω στο κρύο πλέον μπράουνις. Αφήνετε να “σταθεί” για 30 λ το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/iperocho-braounis-me-sokolatenia-epikalipsi/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *