Brownies από τον Giorgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά:
 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 80 γρ. φουντούκια
 150 γρ. βούτυρο
 150 γρ. ζάχαρη
 3 αυγά
 75 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσειςΠροτεινόμενες μερίδες: 20


 Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

 

Θερμίδες183
Πρωτεΐνες ζωικές1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,45 γρ.
Υδατάνθρακες16,85 γρ.
Λιπαρά12,39 γρ.
Σάκχαρα12,33 γρ.
Φυτικές ίνες1,17 γρ.

 

 

 ΕκτέλεσηΒάζουμε τα φουντούκια στο φούρνο στους 180°C, τα ψήνουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ζεστό μπεν μαρί μαζί με 150 γρ. κουβερτούρα.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά (για 5 λεπτά τουλάχιστον).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Παράλληλα, τρίβουμε 50 γρ. από τα ψημένα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα.

Περιχύνουμε λίγο-λίγο το ζεστό μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από κάτω προς τα πάνω. Τέλος, συμπληρώνουμε στο μείγμα την υπόλοιπη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια, το αλεύρι και τα ολόκληρα και τα τριμμένα φουντούκια.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 22Χ22 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα brownies θα πρέπει εσωτερικά να παραμένουν μαλακά.

 

 

 

http://www.i-food.gr/recipe/5019/brownies

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *