Brownies του Bruno Albouze, από την Αρετή Βαρδάκα και το Bon appetit!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ:

180  γρμ. βούτυρο

125 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα

80 γρμ. ζάχαρη καστανή

100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρμ. μέλι

1 κ.σ. νεσκαφέ

4 αυγά

1 πρέζα αλάτι

100 γρμ. κρέμα γάλακτος

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

60 γρμ. κακάο

125 γρμ. καρύδια ή φοντούκια χοντροτριμμένα

125 γρμ σταγόνες σοκολάτας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μπεν-μαρί λειώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την σοκολάτα και μόλις λειώσει συμπληρώνουμε τις 2 ζάχαρες,λευκή και ξανθή, το μέλι και τέλος τον καφέ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν όλα καλά.

Σ’ενα αλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα κτυπάμε ελαφρά μ’ενα σύρμα, προσθέτουμε την κρέμα, το κακάο ανακατεύοντας καλά. Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας πάντα καλά. Στο τέλος ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, τα καρύδια, εγώ εβαλα φοντούκια καβουρδισμένα, και τις σταγόνες σοκολάτας. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι με διάσταση 32Χ20, στρώνουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αυτή. Ρίχνουμε το γλυκάκι μας και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20-25′. Το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 15′. Σ’ενα ξύλο κοπής με διάσταση όση το ταψάκι μας, στρώνουμε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το γλυκάκι μας. Τρώγεται μετά μανίας απο τους λάτρεις της σοκολάτας.

https://www.facebook.com/198898216926902/photos/a.217269308423126.1073741828.198898216926902/439511799532208/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *