Κέικ με σταγόνες σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
1 hrs 10 mins 
Μερίδες1 φόρμα κέικ
Θερμίδες320 kcal

Συστατικά

Για το κέικ

  • 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (άμα θέλετε βάλτε και λίγο λεμόνι)
  • 1 1/2 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • 1 λωβό βανίλιας
Για το γλάσο
  • 5 κ.σ. πετιμέζι
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά καλά όλα μας τα υλικά για το κέικ σε ένα μπωλ βάζοντας πρώτα το χυμό πορτοκαλιού (εαν δεν έχουμε πορτοκάλι φρέσκο αντικαθιστούμε με νερό αλλά δεν έχει σχέση γευστικά).

 

Βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα (ή σε μία μακρόστενη αλουμινένια φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,σε αέρα, στους 170 για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ μας. (Εγώ εδώ στη φωτογραφία έβαλα λάδι καρύδας με λίγη κουβερτούρα γιατί δεν είχα πετιμέζι).

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή απόλαυση!! Να προσέχετε……


ΤIP

  • Οπωσδήποτε καλό βουτύρωμα στη φόρμα ή καλύτερα τοποθετήστε μία λαδόκολλα. Το μείγμα αυτό έχει την τάση να κολλάει κάτω.

 

https://spoonlove.gr/tag/%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *