Κέικ σοκολάτας ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη stevia 1:2
3 αυγά μέτρια
250 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες σε σκόνη
25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
1/2 φλ.τσ. γάλα 3,5% λιπαρά
2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο με stevia
φιλέ αμυγδάλου για ντεκόρ

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή για κέικ 22 εκ.
Με το ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο και τη stevia . Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά και προσεχτικά να μην πέσει μέσα στο μείγμα κάποιο τσόφλι.
Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο.
Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα μισό από το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά και για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
Σε ενα φλυτζάνι ανακατέυουμε τη μαρμελάδα με 2.κ.σ νερό και με προσοχή τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ,πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου ,κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Kέικ σοκολάτας αλα "L" <31 φλ.τσ. ελαιόλαδο1/2 φλ.τσ. ζάχαρη stevia 1:23 αυγά μέτρια250 γρ. αλεύρι ολικής που φου…

Posted by Μαγειρευοντας με την "L" on Thursday, June 22, 2017

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.859836000718053.1073741895.664704013564587/1608338805867765/?type=3&theater&notif_t=notify_me_page&notif_id=1497978481309951

Μαρμελάδα βερύκοκο με stevia

1 κιλο βερικοκα καθαρο βαρος
100 γρ stevia κρυσταλλικη
1 πορτοκαλι μεγαλο
1 κομματι τζιντζερ ψιλοκομμενο (3 cm)
5 κουκουτσια απο τα βερικοκα

Πλενουμε τα βερικοκα,αφαιρουμε τα κουκουτσια και τα ψιλοκοβουμε .Παιρνουμε μια κατσαρολα στρωνουμε τα μισα βερικοκα ,πασπαλιζουμε με τη μιση stevia .
Συνεχιζουμε τη διαδικασια με τα υπολοιπα βερικοκα.
Σκεπαζουμε τη κατσαρολα και αφηνουμε ολη τη νυχτα στο ψυγειο.Την αλλη μερα βαζουμε σε μετρια φωτια τη κατσαρολα,ψιλοκοβουμε τη σαρκα του πορτοκαλιου και ριχνουμε και το τζιντζερ.Αφαιρουμε απο τη φλουδα του πορτοκαλιου τη λευκη σαρκα τη ψιλοκοβουμε σε μπαστουνακια και προσθετουμε στη κατσαρολα. Σπαμε τα κουκουτσια,αφαιρουμε τους σπορους,τους ξεφλουδιζουμε,τους πολτοποιουμε και τους προσθετουμε στη μαρμελαδα.
Αφηνουμε να βρασει για 25΄με 30΄ λεπτα ανακατευοντας που και που,αν χρειαστει προσθετουμε λιγο νερο .Γεμιζουμε σε αποστειρωμενα βαζα οσο ειναι καυτη .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Η συνταγη ειναι της φιλης Ζαμπιας απο το …http://www.kitchenstori.es/2013/07/apricot-jam-with-stevia.html την οποια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες της <3

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.791650644203256.1073741869.664704013564587/846337235401263/?type=1&theater

 

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".

 

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.1025292047505780.1073741917.664704013564587/1025292054172446/?type=3&theater

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *