Κέικ σοκολάτας (υγρό και νηστίσιμο), από τον Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Κι όμως αυτό το κέικ είναι νηστίσιμο!
Όποιος το δοκιμάσει δεν θα το  πιστεύει, γιατί πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μη νηστίσιμα!
Σούπερ σοκολατένιο, υγρό και αμαρτωλό!
Πανεύκολο, γρήγορο και οικονομικό!
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! 😉



Υλικά:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ. σ. ξύδι
  • 2 φλ. κρύο νερό
  • 3/4 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
  • 3 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. αλάτι


Για τη σάλτσα σοκολάτας:

  • Σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
    3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα το κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
    4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου.
    5. Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε, ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας. Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

6. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει το κέικ και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

http://www.foodstates.gr/2014/04/blog-post.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *