Κέικ σοκολάτας (υγρό και νηστίσιμο), από τον Λευτέρη και την Δήμητρα του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κι όμως αυτό το κέικ είναι νηστίσιμο!
Όποιος το δοκιμάσει δεν θα το  πιστεύει, γιατί πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μη νηστίσιμα!
Σούπερ σοκολατένιο, υγρό και αμαρτωλό!
Πανεύκολο, γρήγορο και οικονομικό!
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! 😉


Υλικά:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κ. σ. ξύδι
  • 2 φλ. νερό
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • 3 φλ.  αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική (κοφτή)
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. αλάτι


Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
  • 125 γρ. μαργαρίνη

 Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
    3. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα το κέικ. Τινάζουμε να φύγει το πολύ κακάο και να μείνει ένα λεπτό στρώμα. Βάζουμε μέσα το μείγμα.
    4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου.
    5. Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε, ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας. Ζεσταίνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά για να μην είναι καυτό.
  3. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει το κέικ και περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας.



    Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

https://foodstates.blogspot.com/2014/04/blog-post.html?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *