Υγρό κέικ σοκολάτας με τζίντζερ, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 160 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 150-200 τζίντζερ γλασέ, ψιλοκομμένο (σε μαγαζιά με ξηρούς καρπούς)

 

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το αμύγδαλο σκόνη και στο τέλος το αμύγδαλο φιλέ και το τζίντζερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.

Tip
Εάν δεν βρούμε τζίντζερ, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πορτοκάλι ή λεμόνι γλασέ.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/keik-me-sokolata/ugro-keik-sokolata-ginger/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *