Υγρό κέικ σοκολάτας, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Βγαίνει τέλειο!

  • Δυσκολία: 

    εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 – 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό λάδι)
  • 1 δόση βανίλιας σε σκόνη ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα άνετο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί: τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο ή το λάδι και τη βανίλια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το μίξερ ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε και το ζεστό νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμη.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.
  3. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένια επικάλυψη: Ζεστάνετε 100 ml κρέμα γάλακτος και λιώστε μέσα 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ή γάλακτος. Περιχύνετε το κέικ.

Συμβουλή

Μόλις ρίξετε το βραστό νερό, θα αποκτήσετε ένα πολύ πιο ρευστό μείγμα από τις συνηθισμένες ζύμες για κέικ. Μην ανησυχήσετε. Έτσι πρέπει να είναι.

http://www.icookgreek.com/συνταγές/γλυκίσματα/item/υγρό-κέικ-σοκολάτας?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *