Υγρό κέικ σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας από την ΙΟΝ και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Le Monde!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια σοκολατένια απόλαυση που φτιάχνεται σχετικά εύκολα από τις επιλεγμένες συνταγές της ΙΟΝ, με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Ομίλου “Le Monde” !

 

Για 4 άτομα (φορμάκια 7 cm)
Υλικά
Υγρό Κέικ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ……………… 180 g
ΒΟΥΤΥΡΟ………………… 180 g
ΑΒΓΑ……………………….. 180 g
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ…………….90 g
ΑΛΕΥΡΙ κοσκινισμένο…..80 g
Σάλτσα Σοκολάτας
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ….170 ml
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ 72% ΚΑΚΑΟ……………………..140 g

 

ygro-keik-sokoΤρόπος παρασκευής
Για το υγρό κέικ λιώστε τη σοκολάτα ΙΟΝμαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα ΙΟΝ μαζί με το βούτυρο. Τέλος, προσθέστε το αλεύρι.

 

Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρετε το μίγμα σε στρογγυλά ελαφρώς βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για7΄. Για τη σάλτσα σοκολάτας φέρτε την κρέμα σε σημείο βρασμού και προσθέστε τη σοκολάτα ΙΟΝ. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σερβίρετε αμέσως.
Σύνθεση
Περιχύστε τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω στο ζεστό κέικ και σερβίρετε.

 

Από την ΙΟΝ και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Le Monde

 

Thessaloniki Arts and Culture,  http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

 

http://www.thessalonikiartsandculture.gr/life/geyseis/ygro-keik-sokolatas-me-saltsa-sokolatas#.VGiJMzSsWSq

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *