Cheesecake με μους nutella από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes” !
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-21 εκ.
Υλικά
- Για τη βάση:
- 36 μπισκότα Oreos θρυμματισμένα
- 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- Για την κρέμα:
- 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 5 + 3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κουταλιές κακάο
- 400 γραμμ. τυρί κρέμα
- 320 γραμμ. nutella ή μερέντα
- χυμό από 1 λεμόνι
- Και ακόμα:
- λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- λίγη τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Τα απλώνουμε σε μία φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 20-21 εκ.
- Για την κρέμα, με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε 5 κουταλιές ζάχαρη και το κακάο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά σφιχτή κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ζάχαρη και τη nutella. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα για λίγη ώρα ακόμα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και κουταλιά-κουταλιά ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μίγμα με το τυρί κρέμα και τη nutella.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια με σαντιγί και λίγη τρούφα σοκολάτας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://theonewithallthetastes.com/2014/03/nutella-cheesecake-mousse.html
Αφήστε μια απάντηση