Cheesecake …του θανάτου…από τον Ακη Πετρετζίκη !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

15.000 υπέροχες θερμίδες…

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Μερίδες: 2

  • Υλικά για βάση
  • 300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ. μαύρη ζάχαρη 150 γρ. βούτυρο
  • Υλικά για γκανάζ
  • 800 γρ κρέμα γάλακτος 800 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι καφές στιγμής (ή τα μισά αν δεν θέλετε να βάλετε από πάνω διακόσμηση)
  • Υλικά για την κρέμα τυριού
  • 750 γρ τυρί κρέμα 250 γρ άχνη ζάχαρη 3 αυγά 1,5 κουταλιές αλεύρι 2 βανίλιες 3 κουταλιές καφέ στιγμής

 

Για τη βάση

Χτυπάμε στο πολυμίξερ τα υλικά για τη βάση και τα βάζουμε με μια φόρμα. Τα φέρνουμε και στα τοιχώματα. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο.

Για την γκανάζ σοκολάτας.
Βάζουμε τη ζάχαρη και τη κρέμα σε κατσαρόλα μέχρι να κάψουν και τα ρίχνουμε στην σοκολάτα που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με σύρμα. Το μισό το ρίχνουμε πάνω στη βάση και το βάζουμε ψυγείο και το υπόλοιπο (αν το έχουμε κάνει ολόκληρη τη δόση) το φυλάμε για να να διακοσμήσουμε την τούρτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την κρέμα τυριού
Βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ.. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα…

Διακοσμούμε με την υπόλοιπη γκανάζ αφού κρυώσει το γλυκό

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο τη μισή γκανάζ μέσα στο γλυκό και να αφήσετε το υπόλοιπο για να μην βγει τόσο βαρύ το γλυκό..

 

 

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/412

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



5 απαντήσεις στο “Cheesecake …του θανάτου…από τον Ακη Πετρετζίκη !”

  1. Ο/Η stella λέει:

    ntaksei to exw ftiaksei kai einai to wraiotero gluko pou exw ftiaksei pote!!einai bebaia akribo kai arketa mpelalidiko alla to apotelesma aplws den sugkrinetai!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *