Cheesecake με φιστικοβούτυρο από την “Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive Αλλατίνη
50 γρ. αλατισμένα φιστίκια 
100 γρ. σοκολάτα ( είτε κομμένη σε κομμάτια ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τσιπς σοκολάτας )
50 γρ. βούτυρο


Για τη γέμιση
250 γρ. κρέμα τυριού
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
3 αυγά
3 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη άχνη
125 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. φιστικοβούτυρο


Για τη σοκολάτα ganache
60 γρ. μαύρη κουβερτούρα
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 


Για την καραμέλα
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
Αλάτι 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Εκτέλεση 


Για τη βάση
Ρίξτε όλα σας τα υλικά στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο ρίξτε το σε ένα ταψί και βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει.
Για τη γέμιση
Στο μίξερ ρίξτε όλα σας τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω από την κρύα σας βάση.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170οC. Ψήστε το γλυκό για περίπου μία ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο .
Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και μετά από λίγη ώρα βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει , όλο το βράδυ .
Για την σοκολάτα ganache
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήστε την να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίξτε την σε ένα μπολ που έχετε ήδη μέσα τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα ρίξτε την πάνω από το cheesecakeσας.
Για το σιρόπι καραμέλας
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε την καστανή ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανεβάζετε λίγο την θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα σας. Προσθέστε λίγο αλάτι, ανακατέψτε και αφαιρέστε το μείγμα από την φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ώστε να πήξει λίγο και περιχύστε το πάνω από το cheesecakeσας.
Καλή σας απόλαυση !

Cheesecake με φιστικοβούτυρο! Ποιος θα αντισταθεί;<br />
Υλικά:<br />
Για τη βάση<br />
200 γρ. μπισκότα digestive  Αλλατίνη<br />
50 γρ. αλατισμένα φιστίκια<br />
100 γρ. σοκολάτα ( είτε κομμένη σε κομμάτια ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τσιπς σοκολάτας )<br />
50 γρ. βούτυρο<br />
Για τη γέμιση<br />
250 γρ. κρέμα τυριού<br />
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε<br />
3 αυγά<br />
3 κρόκοι αυγών<br />
200 γρ. ζάχαρη άχνη<br />
125 ml κρέμα γάλακτος<br />
250 γρ.  φιστικοβούτυρο<br />
Για τη σοκολάτα ganache<br />
60 γρ. μαύρη κουβερτούρα<br />
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος<br />
Για την καραμέλα<br />
1/3 του φλιτζανιού καστανή  ζάχαρη<br />
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος<br />
20 γρ. βούτυρο<br />
Αλάτι<br />
Εκτέλεση<br />
Για τη βάση<br />
Ρίξτε όλα σας τα υλικά στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο ρίξτε το σε ένα ταψί και βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει.<br />
Για τη γέμιση<br />
Στο μίξερ ρίξτε όλα σας τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω από την κρύα σας βάση.<br />
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170οC. Ψήστε το γλυκό για περίπου μία ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο .<br />
Μόλις ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και μετά από λίγη ώρα βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει , όλο το βράδυ .<br />
Για την σοκολάτα ganache<br />
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήστε την να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια ρίξτε την σε ένα μπολ που έχετε ήδη μέσα τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα ρίξτε την πάνω από το cheesecakeσας.<br />
Για το σιρόπι καραμέλας<br />
 Σε μια κατσαρόλα ρίξτε την καστανή ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανεβάζετε λίγο την θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα σας. Προσθέστε λίγο αλάτι, ανακατέψτε και αφαιρέστε το μείγμα από την φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ώστε να πήξει λίγο και περιχύστε το πάνω από το cheesecakeσας.<br />
Καλή σας απόλαυση !
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *