Το πιο εύκολο cheesecake με σοκολατένια βάση, από την Ευαγγελία Ταβλαδωράκη και το Cookstory.gr!
Για όσους και όσες αγαπούν το τσιζκέικ αυτή είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή. Είναι πολύ νόστιμο και ειδικά με την σοκολατένια βάση με μπισκότα βρώμης-σοκολάτας γίνεται απίθανο.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
10μερίδες | 15λεπτά | 12λεπτά |
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
- 1πακέτομπισκότα digestive σοκολάτας-βρώμης
- 150γρμαργαρίνη λιωμένη
- 400γρτυρί κρέμα
- 330γρκρέμα γάλακτος 35%
- 1κουτίζαχαρούχο γάλα
- χυμό από τρία λεμόνια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2φλμαρμελάδα από κόκκινα φρούτα ή φράουλα
- 1/2φλζεστό νερό
- 1κουταλιάμπράντι
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τη βάση: στο μούλτι κάνουμε σκόνη τα μπισκότα, τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και στρώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπόμενη βάση, 25 εκ. Ψήνουμε τη βάση για 10-12 λεπτάκια. Την αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί, το γάλα, την κρέμα, το ξύσμα και χτυπάμε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνοντας σταδιακά το χυμό λεμονιού. Με μια μαρίζ στρώνουμε την κρέμα πάνω από την κρύα βάση. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας, ιδανικά για μια νύχτα.
- Για τη σάλτσα: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το νερό να πάρουν μια βράση, κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το μπράντι. Βάζουμε τη σάλτσα πάνω από το τσιζκέικ λίγο πριν το σερβίρισμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή: χρησιμοποιήστε τα μπισκότα που σας προτείνω κάνουν μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, όπως και να ψήσετε το μπισκότο, πραγματικά ζωντανεύει και και γίνεται πολύ πιο νόστιμο και αφράτο.
Αφήστε μια απάντηση