Chocolate blackout cake από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια γλυκιά σοκολατένια καταστροφή… Chocolate blackout cake. Για τους δύσκολους και απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.

 

Υλικά:

Για την κρέμα σοκολάτα:
400 γρμ. γάλα πλήρες
220 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. κορν φλάουρ
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένο
1 βανίλια
½ κουτ. γλ. αλάτι

Για το κέικ:
170 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. βουτυρόγαλα
200 γρμ. ζάχαρη καστανή
200 γρμ. ζάχαρη κρυσταλική
75 γρμ. σκόνη κακάο
1 δυνατό καφέ espresso
2 αυγά
1 βανίλια
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κουτ γλ. σόδα

Κρέμα σοκολάτας: 
Αναμιγνύουμε ζάχαρη, κορν φλάουρ, αλάτι, κρέμα γάλακτος, και το γάλα σε μια κατσαρόλα, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, και να πήξει η κρέμα, περίπου 3 – 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτει επάνω στην κρέμα, και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Κέικ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 165° – 170° C. βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά δυο τσέρκια, ή φόρμες 20 εκ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το κακάο, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, και το αφαιρούμε τη φωτιά.
Χτυπάμε απαλά το βουτυρόγαλα, τον καφέ, και τις δύο ζάχαρες, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά με την βανίλια, και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα αλευριού ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα κακάο, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Διαμοιράζομαι το μίγμα στις δυο φόρμες, και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε από το φούρνο, και τα αφήνουμε να κρυώσουν 15-20 λεπτά. Τα ξεφορμάρουμε, και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Κόβουμε το κάθε κέικ σε δυο ομοιόμορφες οριζόντιες φέτες, και τρίβουμε σε ψίχουλα την μια φέτα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ολοκλήρωση:
Τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα τη μια φέτα κέικ. Απλώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας, τοποθετούμε την δεύτερη φέτα κέικ, απλώνουμε το άλλο 1/3 κρέμας, και τοποθετούμε το την τρίτη φέτα κέικ.
Καλύπτουμε με μια σπάτουλα, όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα, επάνω και στα πλαϊνά.
Τέλος πασπαλίζουμε, και καλύπτουμε όλο το γλυκό με το τριμμένο κέικ, και πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας, ώστε να κολλήσει επάνω στην κρέμα.
Διατηρείται εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος για 2 μέρες, ή το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη να μην ξεραθεί το κέικ, και το βάζουμε στο ψυγείο, σε μέτρια ψύξη.

Tips:
Η συνταγή είναι σχετικά για μικρό μέγεθος φόρμα. Αν το θέλετε σε μεγαλύτερο τσέρκι, 24 εκ. αυξήστε την ποσότητα των υλικών, κατά το 1/3.

 

 

http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2014/03/chocolate-blackout-cake-blackout.html#more

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *