Chocolate Fudge από την Αρετή Βαρδάκα και το “Bon appetit” !

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 κούπα απο ξηρούς καρπούς όπως, φουντούκια, καρύδια, φυστίκια αράπικα, φυστίκια Αιγίνης

ακόμη αποξηραμένα κράμπερις ή μπλούμπερις

414 γρμ. ζαχαρούχο γάλα

402 γρμ. μαύρη σοκολάτα

2 κ.σ. βούτυρο

2 βανίλιες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς.

Ρίχνουμε σ’ένα μπολ την σοκολάτα, το βούτυρο, το ζαχαρούχο την βανίλια και τα λειώνουμε με την μέθοδο μπέν-μαρί.

Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σ’ένα ταψάκι 30Χ20, ή αν θέλουμε και λίγο μεγαλύτερο.

Αφού λειώσει η σοκολάτα την κατεβάζουμε απο το μπεν-μαρι και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας καλά.

Το ρίχνουμε στο ταψάκι, το στρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Οταν κρυώσει το βγάζουμε στον πάγκο και το κόβουμε σε κύβους στο μέγεθος που θέλει ο καθένας. Σε κάθε κόψιμο σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το μαχαίρι.

 

 

 

https://www.facebook.com/pages/Bon-appetit/198898216926902?fref=ts



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *