ELEGANT CAKE από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 cm)3 μεγάλα αυγά

120 γρ ζάχαρη

70 γρ αλεύρι

60 γρ κακάο

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

1 κουταλάκι μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής της Wilton
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, το κόρν φλάουερ και το κακάο.
Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά και στο τέλος
ρίχνουμε το μπαίκιν πάουντερ και το χρώμα.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 18 cm και το στρώνουμε με χαρτί
ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 200 C.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.
Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..
Ετσι θα κοπεί καλύτερα.
Διαλύστε μέσα σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό 2 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Catboury
και ποτίστε με αυτό το υγρό το παντεσπάνι σας εκτός από το τελευταίο.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 φάκελοι Γκαρνί γιώτης

1,1/2 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι εσάνς καρύδας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

10 κουταλιές σούπας τριμμένο ινδοκάρυδο
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και στο τέλος προσθέστε το ινδοκάρυδο ..
Βρέξτε την πρώτη βάση από το παντεσπάνι και στρώστε το 1/2 από την γέμιση ..
Συνεχίστε με την δεύτερη στρώση ..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
άσπρη ζαχαρόπαστα της Wilton

μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής της Wilton

rose rosado χρώμα ζαχαροπλαστικής της Wilton

2 κουταλιές της σούπας μαλακό βιτάμ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Χτυπήστε με σύρμα το βιτάμ, την βανίλια και την άχνη σε ένα μπώλ η χτυπήστε τα στο μίξερ.
Αλείψτε με την κρέμα βουτύρου την τούρτα σας.
Ανοίξτε σε φύλλο πάνω σε πάγκο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη την λευκή
ζαχαρόπαστα και στρώστε την προσεκτικά πάνω στην τούρτα ..
Κόψτε προσεκτικά τα περισσεύματα ..
Χρωματίστε λίγη λευκή ζαχαρόπαστα με to rose χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Πλάστε να ενσωματωθεί , ανοίξτε με τον πλάστη και κόψτε μια φαρδιά κορδέλα για το την περίμετρο της τούρτας ..
Κόψτε με κουπάτ 4-5 φιογκάκια και βάλτε τα στην τούρτα σας πάνω από την φούξια κορδέλα .
Κολλήστε με βουτυρόκρεμα..
Κόψτε μαύρα λουλούδια και λευκά με κουπάτ(τα μαύρα σε πιο μεγάλο μέγεθος) και κολλήστε τα λευκά πάνω στα μαύρα .
Στολίστε περιμετρικά την τούρτα σας ..

Φωτογραφία
http://koykoycook.gr/?p=7898
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *