Εύκολη σοκολατένια αμυγδαλόπαστα από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ξέρετε ότι όταν φτιάχνουµε κέικ, πίτες, παντεσπάνια, πρέπει όλα τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου για άψογο αποτέλεσμα;

Υλικά συνταγής

100 γραμμ. βούτυρο

140 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

6 αυγά χωρισμένα

1 πρέζα αλάτι

140 γραμμ. (2 φλ. τσαγιού) αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

85 γραμμ. (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

1 φλ. τρίμματα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε για 5΄ να κρυώσουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το κονιάκ ανακατεύοντας. Χτυπάμε μαρέγκα τα αυγά με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη μέχρι να στέκεται καλά η μαρέγκα, να κάνει σφιχτές κορυφές. Παίρνουμε δύο κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και με προσοχή τις διπλώνουμε με το κουτάλι στο μείγμα σοκολάτας. Έπειτα προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄-35΄, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα. Προσοχή, δεν το ξεφορμάρουμε ζεστό, θα διαλυθεί.

Σερβίρουμε την αμυγδαλόπαστα στο πιάτο με μια κουταλιά χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *