Εύκολο γλυκό ψυγείου με πραλίνα, σοκολάτα και αμύγδαλα από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μπορεί να γίνει και ωραιότατη τούρτα.

Συστατικά
Φτιάχνει
ένα μεγάλο πυρέξ μας 40 χ 30

 

  • 40 μπισκότα σαβουαγιάρντι (ιταλικά), περίπου 400 γραμ.
  • Μισό λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 3 συσκευασίες μόρφατ + 5-6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας 90 γρ.
  • 1 -2 κούπες αμύγδαλα με το φλούδι τους ανάλατα και καβουρντισμένα
  • 1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα 400 γρ ή 600 γρ.
  • Σιρόπι σοκολάτας έτοιμο ή σιρόπι σπιτικό, 5-6 κ.σ.
  • Λίγο κακάο για διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι που θα βουτήξετε τα μπισκότα, ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο, στη φωτιά 1 με 2 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρό.
  2. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και να ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, βάζοντάς τα σε σακούλα. Τα χτυπάμε με ένα μπουκάλι ή ένα πλάστη, τα θέλουμε χοντροκομμένα και όχι σκόνη. Αποφεύγουμε το μούλτι ή μπλέντερ.
  3. Βάζουμε ανοικτό το βαζάκι της πραλίνας στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλότερη βαθμίδα (εμένα 270 βαθμούς) και το ζεσταίνουμε να αραιώσει για ΄1 λεπτό. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα κατσαρολάκι και να το λιώσετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει παχύρευστο αλλά να τρέχει από το κουτάλι.
  4. Βάζουμε εν τω μεταξύ τις μόρφατ να χτυπιούνται στο μίξερ περίπου 10 λεπτά , προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα το χτύπημα,(κρύες από το ψυγείο που θα τις έχετε αφήσει από το προηγούμενο βράδυ ή μέρα)
  5. Συναρμολόγηση: Παίρνουμε το μεγάλο πυρέξ και βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι σοκολάτας και αμέσως τα στρώνουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε μια στρώση , πάνω ραντίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, αμύγδαλα, σιρόπι σοκολάτας και τρούφα. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και επάνω βάζουμε ένα 2ο στρώμα μπισκότων βουτηγμένων στο σιρόπι σοκολάτας. Πάνω από τα μπισκότα ξανά πραλίνα, τρούφα, την υπόλοιπη σαντιγί που τη στρώνουμε όμορφα. Τέλος πάνω στη σαντιγί ραντίζουμε 1-2 κ.σ. σκόνη κακάο, αμύγδαλα, τρούφα και σιρόπι σοκολάτας.
  6. Το αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει στο ψυγείο και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και τούρτα χρησιμοποιώντας τσέρκι φόρμας αποσπώμενης. Τα υλικά τότε θα είναι λιγότερα και οι μόρφατ 2 κουτιά. Τα άλλα υλικά τα προσαρμόζεται σύμφωνα με τα γούστα σας. Όταν είναι να σερβιριστεί, κρατείστε λίγη σαντιγί να αλείψετε τα τοιχώματα όταν βγει η τούρτα από το τσέρκι.

Μπορούμε να βάλουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι την τελευταία σαντιγί και την επόμενη μέρα που είναι να το σερβίρουμε , ρίχνουμε το κακάο και τα άλλα υλικά για στόλισμα.

Τη γλύκα ρυθμίστε την εσείς, επιδέχεται αλλαγές! Πρόταση του Β. Καλλίδη.

Σχόλια
Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2013
Μόρφατ εννοείς το μεταλλικό κουτί Ηλιάννα;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι ωραία συνταγή;
Και εύκολη !! Θα την δοκιμάσουμε γρήγορα !!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2013
Ναι, τη σαντιγί στο μεταλλικό κουτί που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Για μικρότερο πυρέξ, βάλτε 2 κουτιά, το δικό μου είναι πολύ μεγάλο.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφο και σίγουρα γευστικό!!
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/eykolo-glyko-psygeioy-me-pralina-sokolata-kai-amygdala.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *