Εύκολη τούρτα σοκολάτας με κρέμα και τριμμένο μπισκότο από τον Γιώργο Λέκκα !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες 10

Χρ. Πρ 30΄

 

Μπορείτε να έχετε φτιάξει κέικ σοκολάτας σε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. και να το κόψετε στην μέση για να έχετε δύο βάσης.

 

Υλικά

 

2 στρογγυλά κέικ σοκολάτας

160 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη

1/4 φλιτζάνι ανάλατο αγελαδινό βούτυρο

260 γρ τυρί κρέμα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

12 μπισκότα Oreo, χοντροαλεσμένα

 

Διαδικασία

 

Σε μπέν μαρί βάλτε την σοκολάτα, το βούτυρο και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν. κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει για 8΄. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης την σαντιγί και τα σπασμένα μπισκότα. Σε μια στρογγυλή πιατέλα τοποθετήστε την μια βάση κέικ και απλώστε το μείγμα τυριών κρέμας. Τοποθετήστε την επόμενη βάση κέικ. Απλώστε την λιωμένη σάλτσα σοκολάτας. πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο. Αφήστε για 15΄και μπορείτε να σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

 

 

http://www.lekkas-giorgos.com/2013/07/blog-post_8036.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *