Φοντάν σοκολάτας με καρύδια και χαλβά από το Sidagi.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
70 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια χαλβά με ταχίνι (σοκολάτα βανίλια)
1 σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα ή γάλακτος 225 γραμμάρια
1 κομμάτι βούτυρο (1 κουταλιά του γλυκού)
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1, 5 με 2 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου.
Στη συνέχεια κόβετε την κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και βγάζετε το ζεστό ζαχαρούχο γάλα από τον φούρνο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Με μια σπάτουλα ενώνετε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο και όταν λιώσει προσθέτετε το κακάο μαζί με τον χαλβά ψιλοκομμένο και τα καρύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα καλύτερα για να κόβετε στο τέλος πιο εύκολα. Αφήνετε να παγώσει καλά για 3 ώρες και σερβίρετε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/fontan-sokolatas-me-karudia-kai-xalba

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *