Κέικ σοκολάτας από τον Ηλία Μαμαλάκη και την Μινέρβα !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

4 αυγά

450 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 ml γάλα φρέσκο
250 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος
20 γρ. Κακάο κοσκινισμένο σε σουρωτήρι
Ελάχιστο αλάτι

Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή ψιλοκομμένη
1 κρόκο αυγού
80 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος

κατηγορίες συνταγής

Chef:
Ηλίας Μαμαλάκης
Διάρκεια Μαγειρέματος:
60 – 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Με μέτριο βαθμό δυσκολίας
Είδος φαγητού:
Γλυκά και επιδόρπια

Τύπος γεύματος:
Επιδόρπιο
Πώς να το μαγειρέψω:
Στο φούρνο
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες
Συστατικά:
Σοκολάτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος, το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
  2. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα τη ζύμη . Προσέχετε να μην ξεπεράσει η στάθμη της ζύμης τα 2/3 του ύψους της φόρμας.
  3. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 45-50 λεπτά.
  4. Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο.
  5. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
  6. Προσθέτετε το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος το αναμειγνύετε και τέλος ρίχνετε και την ζάχαρη.
  7. Ρίχνετε τον κρόκο του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Ξεφορμάρετε το κέικ πάνω σε μια λαδόκολα . Το αλείφετε, με την βοήθεια μιας σπάτουλας, με το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρετε.

 

 

http://www.minervahorio.gr/el/recipe/keik-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *