Φανταστικός σοκολατένιος κορμός από την Μαγειρική Πανδαισία !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κορμός σοκολατένιος με υπέροχη γέμιση!! Ένα τέλειο γιορτινό γλυκό!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ: (8 Κομμάτια)

175 Γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
175 Γραμ. ζάχαρη
5 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
Λίγη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη για το πασπάλισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

300 ml κρέμα γάλακτος
3 με 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

400 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Λίγη ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σφιχτή σαντιγί. Τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα ρηχό, ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις 30 Χ 25 cm στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί..λαδόκολλα. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους ώσπου να γίνει ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Σε ένα καθαρό μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Με λίγη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη πασπαλίζουμε ένα τετράγωνο φύλλο χαρτιού ψησίματος (λαδόκολλα). Όταν το μείγμα κείκ ψηθεί το αναποδογυρίζουμε στο φύλλο με τη ζάχαρη και το σκεπάζουμε με μία νοτισμένη πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε άν θέλουμε να κάνουμε ρολό την πετσέτα με τη λαδόκολλα και να δέσουμε τις άκρες σαν να ήταν μια καραμέλα, έτσι θα δώσουμε το σχήμα του ρολού στο κέικ μας. Για να το γεμίσουμε μετά πιο εύκολα οταν μας κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με το ποτό ώσπου να ετοιμάσουμε σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή.

Τέλος μόλις κρυώσει το ψημένο κέικ, αφαιρούμε την πετσέτα και βγάζουμε το χαρτί ψησίματος από την επιφάνεια του. Αλείφουμε όλο το ψημένο κέικ με τη γέμιση και τυλίγουμε το κέικ σε ρολό, με τη βοήθεια του χαρτιού που βρίσκεται απο κάτω. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και αλείφουμε ολο το ρολό με την επικάλυψη. Τη χαράζουμε με ένα πιρούνι για να δώσουμε την όψη κορμου και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αν θέλουμε προσθέτουμε και τρούφα!

 

 

 

 

http://mageirikipandaisia.wordpress.com/2012/12/15/σοκολατενιοσ-κορμοσ/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *