Eκπληκτικός Κορμός με nutella (4 υλικά), από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!

Κοντεύουν περίπου δύο μήνες από την τελευταία φορά που «ανέβασα» συνταγή με nutella.
Όσοι με ξέρετε λίγο καλύτερα, καταλαβαίνετε ότι σχεδόν ντρέπομαι για αυτό. Και αισθάνομαι ότι πρέπει να εξιλεωθώ κάπως… και να επανορθώσω για αυτό μου το λάθος.
Νομίζω ότι έχω τον κατάλληλο τρόπο. Και τα σωστά υλικά… άλλωστε είναι μόνο 4. Άντε ας πούμε 5, εάν προσμετρήσουμε και ένα πολύ πλατύ χαμόγελο!
Κορμός με nutella.

nutella-biscuit-cake

Να το πω ακόμα μία φορά με τσιριχτή από τον ενθουσιασμό φωνή; κορμός με nutella!
Πλούσιος σε γεύση, λαχταριστός και -λυπάμαι ειλικρινά- εθιστικός.
Ένα γλυκό που θα σε κάνει να σταθείς μπροστά από την πόρτα του ψυγείου και να σκεφτείς σοφά πριν την ανοίξεις για να πάρεις το οτιδήποτε από μέσα. Διότι εάν την ανοίξεις και το δεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ένα θα φέρει το άλλο… θα φας πρώτα ένα λεπτό κομμάτι για να μην καταβληθείς από τύψεις και μετά ένα δεύτερο γιατί το πρώτο ήταν τόσο λεπτό που δεν πιάνεται.
Μήπως αναρωτιέστε ποια είναι τα υπόλοιπα 3 υλικά;
Χμ… σοκολάτα, μπισκότα και φουντούκια. Σας προειδοποίησα… έτσι και ανοίξει η πόρτα του ψυγείου δεν υπάρχει επιστροφή. Μόνο καταστροφή. Αλλά τουλάχιστον είναι γλυκιά και αξίζει τον κόπο.

nutella-biscuit-cake

Τώρα που εξιλεώθηκα και σας καλόπιασα ελπίζω με αυτό το γλυκό, μπορώ να ζητήσω μια χάρη;
Ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά, την αγάπη σας για ακόμα μια φορά;

Το βιβλίο μου με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» είναι υποψήφιο στην κατηγορία Ευ ζηντων βραβείων κοινού Public. Δε σας κρύβω ότι θα ήθελα να συγκεντρώσει μερικές ψήφους και να μην «πέσει» έτσι αμαχητί (λέμε τώρα).

nutella-biscuit-cake

Οπότε εάν μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ, να πληκτρολογήσετε τον τίτλο του βιβλίου, να το ψηφίσετε και να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας στο email που θα σας αποσταλλεί, θα σας είμαι ειλικρινά ευγνώμων. Και θα σας κεράσω και μπισκοτάκι… τι λέτε;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά 🙂

nutella-biscuit-cake

Κορμός με nutella (4 υλικά)

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
Υλικά
  • 600 γραμμ. nutella ή μερέντα
  • 400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
  • 60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  2. Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
  3. Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

 

 

http://theonewithallthetastes.com/2015/04/nutella-biscuit-cake.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Eκπληκτικός Κορμός με nutella (4 υλικά), από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!”

  1. Ο/Η ioli λέει:

    A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φαίνεται τέλειο!!!! Αχ τι μου κάνεις. Εννοείται πως θα φτιαχτεί άμεσα.

Γράψτε απάντηση στο sokolata Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *