Κορμός με πραλίνα φουντουκιού, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όταν το παντεσπάνι έρχεται να συναντήσει μια απαλή κρέμα και την πραλίνα φουντουκιού, τότε πραγματικά έχουμε ένα από τα πιο φίνα γλυκά ! Ιδανικό τελείωμα για κάθε εορταστικό τραπέζι!

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος:12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για την Γέμιση

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

Για την επικάλυψη

  • 2 κουτ. σουπ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

Για το παντεσπάνι

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • 3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών μαζί με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ.

2. Ρίχνετε σε έναν άλλο καθαρό κάδο τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα.

3. Διπλώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκοων μέχρι να να ενωθούν. Αδειάζετε το μείγμα για το παντεσπάνι σε ένα ορθογώνιο ταψί 25×35εκ, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια του. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.

4. Απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μία λαμαρίνα φούρνου και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αποσύρετε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω στη λαμαρίνα. Ξεκολλάτε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε προσεκτικά το κομμάτι παντεσπάνι με το αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε να κρυώσει τυλιγμένο.

5. Φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε στον κάδο του την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

6. Ανοίγετε με προσοχή το παντεσπάνι και απλώνετε στην επιφάνειά του τη σαντιγί, αφήνοντας γύρω – γύρω περιθώριο ½ εκ. περίπου. Τυλίγετε τον κορμό ξανά με προσοχή αλλά όχι σφιχτά. Κόβετε τις δύο άκρες του κορμού για να φαίνεται καλά η γέμιση και βάζετε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη.

7. Φτιάχνετε την επικάλυψη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε με ένανα αυγοδάρτη μέχρι να μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε το μείγμα της πραλίνας φουντουκιού και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενωθούν και καλά.

8. Βγάζετε τον κορμό από το γψυγείο και καλύπτετε την επιφάνειά του με την κρέμα της επικαλυψης. Με ένα πιρούνι σχηματίζετε γραμμές κατά μήκους του κορμού. Βάζετε τον κορμό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τον κορμό με τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/chr2/recipe/1099

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *