Κορμός με πραλίνα και καραμελωμένα μήλα, από την Nestle και τo glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
30′

Χρόνος ψησίματος
12′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για 12 άτομα

ΥΛΙΚΆ

Για το παντεσπάνι:
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. & 130γρ. επιπλέον
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 μεγάλους κρόκους
  • αλάτι μια πρέζα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. κορνφλάουρ
  • 60γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • ¼ κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ ξερό
  • έξτρα βούτυρο & λίγο κακάο για το αλεύρωμα του ταψιού
  • 40γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα σε μικρά κομμάτια
Για τη γέμιση: 
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. & 130γρ. επιπλέον
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 μήλα golden
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  1. Για το παντεσπάνι: Σε ένα μίξερ με σύρμα χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι και τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ πολύ καλά.
  2. Μόλις αφρατέψουν ετοιμάστε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, και τα μπαχαρικά κοσκινίζοντάς τα μαζί σε ένα μπολ. Εκεί μέσα ανακατέψτε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με μία μαρίζ.
  3. Προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Πάρτε ένα ταψί 25×35 εκ., απλώστε λίγο βούτυρο στη βάση του, προσθέστε λαδόκολλα και μετά βουτυρο κακαώνετε τη λαδόκολλα και ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Για τη γέμιση: Κόψτε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τηγανίστε τα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα μαζί με το μέλι.
  6. Σε ένα μπολ ζεστάνετε στα μικροκύματα την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια για 3 λεπτά στα 500 W. Ανακατέψτε τα μήλα μέσα στην γκανάζ και αφήστε στην άκρη
  7. Κόψτε το κέικ σε τρία μέρη στο μέγεθος μίας φόρμας για κέικ και στρώστε με λαδόκολλα ή μεμβράνη τη φόρμα για το κέικ.
  8. Προσθέστε μια στρώση από το παντεσπάνι στον πάτο της φόρμας και στη συνέχεια τη μισή γκανάζ σοκολάτας με μήλα και έπειτα ένα άλλο στρώμα από παντεσπάνι και την υπόλοιπη γκανάζ σοκολάτας με τα μήλα. Τέλος, προσθέστε ένα τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.
  9. Πιέστε καλά το παντεσπάνι ώστε να μην μείνουν κενά στο γλυκό και αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.

 

 

Συμβουλή του Σεφ:
Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *