Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια της στιγμής, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου της στιγμής.Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια της στιγμής. Απλά απολαύστε το …

 

Χρόνος: 15 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ πακέτο γκοφρετίνια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα [προαιρετικά]
  • 1/2 φλ. τσαγιού μπράντι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο
  • 2 κ.σ. βιτάμ για επικάλυψη
  • φλύδες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το βιτάμ από το ψυγείο για να μισολιώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε τα 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια [προαιρετικά] και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
  3. Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
  4. Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό. Πασπαλίζετε με φλύδα σοκολάτας.

croppedimage480320-kormos-mpiskotinia

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βασική ιδέα: Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/kormos-sokolatas-gkofretinia-tis-stigmis/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *