Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάμε με τα χέρια.
Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατέβουμε μέχρι να διαλυθούν καλά
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το κομμάτι της κουβερτούρας συνεχίζοντας το ανακάτεμμα μέχρι να διαλυθεί και αυτό.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τέλος τα αυγά χτυπημένα μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μίγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Στρώνουμε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα το μίγμα και τυλίγοντας του δίνουμε σχήμα κυλινδρικό.
Έπειτα τυλίγουμε τη λαδόκολλα και με το αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί το σχήμα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού παγώσει το σερβίρουμε κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια και διατηρείται στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/sokolatas/mwsaiko
Αφήστε μια απάντηση