Μωσαϊκό, από το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 αβγά
  • 50 ml κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Ένα γλυκό γεμάτο σοκολάτα που θα μας ξετρελάνει!

Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάμε με τα χέρια.
Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατέβουμε μέχρι να διαλυθούν καλά
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το κομμάτι της κουβερτούρας συνεχίζοντας το ανακάτεμμα μέχρι να διαλυθεί και αυτό.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τέλος τα αυγά χτυπημένα μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μίγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Στρώνουμε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα το μίγμα και τυλίγοντας του δίνουμε σχήμα κυλινδρικό.
Έπειτα τυλίγουμε τη λαδόκολλα και με το αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί το σχήμα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού παγώσει το σερβίρουμε κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια και διατηρείται στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/sokolatas/mwsaiko

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *