Νηστίσιμο «σαλάμι» σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι από τον Γιάννη Καραπιπέρη και το ” i-food ” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
 120 γρ. ταχίνι
 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 320 γρ. χαλβάς βανίλιας
 100 γρ. φουντούκια
 100 γρ. καρύδια
 100 γρ. σταφίδες ξανθές
 100 γρ. κακάο
 100 γρ. μέλι

Προτεινόμενες μερίδες: 12
Συνολικές θερμίδες: 5859
Θερμίδες ανά μερίδα: 488


 ΕκτέλεσηΣε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χαλβά κομμένο σε κυβάκια. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, τα φουντούκια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και το τυλίγουμε σαν σαλάμι, κλείνοντας τα πλαϊνά σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από τη λαδόκολλα και αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το δένουμε με σπάγκο σαν σαλάμι αλλαντικό, για να το σερβίρουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *