Ρολό παντεσπάνι, από τον Γιώργο Χριστιανό με πραλίνες και σοκολάτες SISINNI- RITO’S FOOD!

Η τελειότητα της απλότητας!!!

ΥΛΙΚΑ:

Παντεσπάνι:
4 αυγά
100γρ ζάχαρη
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml γάλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Σαντιγί:
500ml κρέμα γάλακτος πλήρες παγωμένη
2 -3 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη άχνη.
2 βανιλιες

 

Γέμιση: Νηστίσιμη κρέμα κακάο Sisinni από την Ritos food.
Επικάλυψη :Κρέμα με φουντούκι και γάλα Sissini Ritos food
Δείτε τα προϊόντα τα οποία έχω χρησιμοποιήσει για αυτή την συνταγή.
https://www.ritosfood.com/retail.html

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάμε τα ασπράδια μία σφιχτή μαρέγκα και σε άλλο σκεύος τούς κρόκους με ,την ζάχαρη,το αλεύρι ,το γάλα ,τη βανίλια και το μπεικιν.Τέλος αδειάζουμε το σοκολατένια μείγμα μέσα στη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολητικο χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για δώδεκα λεπτά.Τώρα μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι χτυπάμε τη σαντιγί.Σε μίξερ κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να γίνει μία υπέροχη σαντιγί.Αφού λοιπόν το παντεσπάνι είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως,στρώνουμε την σαντιγί ,απλώνουμε από πάνω κουταλιές την κρέμα κακάο .Τέλος ρολαρουμε με το κλείσιμο προς τα κάτω και καλύπτουμε με την κρέμα με φουντούκι και γάλα και στολίζουμε με ότι θέλουμε.

(Συμβουλή!!!Πρίν στρώσετε τα υλικά στο ρολό σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς κρύο το παντεσπάνι και ξεκολλήστε το προσεκτικά και σιγά !!!)

Πολύ και καλή σας  επιτυχία !!!

Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.

 

 

 

https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/photos/pcb.1141687059365347/1141686752698711/?type=3&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *