Ρολό σοκολάτας με στραγγιστό γιαούρτι, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα σοκολατένιο ρολό με στραγγιστό γιαούρτι. Ένα υπέροχο επιδόρπιο για να το απολαύσετε ως πρωϊνό, απογευματινό σνάκ, αλλά και ως ανάλαφρο επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο.

Χρόνος: 20 λ + 30 λ ψήσιμο

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ. ψιλή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Στο κάδο του μίξερ, χτυπάτε τα αβγά με ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο για να πάρει το μείγμα μια μαστιχωτή υφή.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ίσα-ίσα να ψηθεί. Ρολάρετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει. 
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να σταθεί το μείγμα. *
  4. Για να φτιάξετε το γλυκό, ξεδιπλώνετε το ρολό και απλώνετε το μείγμα. Ρολάρετε ξανά το κέικ. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε το ρολό με σοκολάτα και/ή ζάχαρη άχνη. 

 

*Μπορείτε επίσης να βάλετε και φρέσκα φρούτα μέσα στην κρέμα πριν “ρολάρετε” το κέικ.

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/rolo-sokolatas-strangisto-giaourti/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *