Σοκολατένιος κορμός με κρέμα βουτύρου από το Icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Ψήσιμο: 10 λεπτά
  • Μερίδες: 8
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι
  • αυγά: 6 χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • ζάχαρη: 6 κουταλιές της σούπας
  • βανίλια: 1, σκόνη
  • κακάο σκόνη: 4 κουταλιές της σούπα
  • βούτυρο: 1 κουταλιά σούπας, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • ζάχαρη: 120 γρ.
  • αυγά: 2 κρόκοι
  • γάλα φρέσκο: 400ml
  • κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
  • βούτυρο: 250 γρ.
  • κονιάκ ή μπράντι: 2 κουταλιές της σούπας
  • σοκολάτα κουβερτούρα: 50 γρ., τριμμένη
  • ζάχαρη άχνη: για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Για το παντεσπάνι τοποθετείτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Κοσκινίζετε το κακάο και το προσθέτετε μέσα στο μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μίγμα με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε και το βούτυρο και ανακατεύετε. Απλώνετε το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε ύψος 1 εκ. και το ισιώνετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνετε το παντεσπάνι για 7’-10’ στους 180 °C. Αφήνετε να κρυώσει.
  2. Κατόπιν βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα να ζεσταθεί για να φτιάξετε την κρέμα. Χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και βράζετε, ανακατεύ- οντας συνέχεια μέχρι η κρέμα να πήξει.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Αφού κρυώσει η κρέμα τη βάζετε στο μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο το βούτυρο χτυπώντας τα σε υψηλή ταχύτητα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτετε και το κονιάκ.
  4. Παίρνετε το παντεσπάνι που έχετε ψήσει και το τοποθετείτε πάνω σε καθαρή λαδό- κολλα, ανάποδα. Απλώνετε την κρέμα με μια σπάτουλα και την πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε σε ρολό για να φτιάξετε τον κορμό. Πασπαλίζετε τον κορμό με τη ζάχαρη άχνη, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Συμβουλή

Στο παντεσπάνι αυτό δε χρησιμοποιούμε αλεύρι. Η ζύμη δένει μόνο με το κακάο και το παντεσπάνι γίνεται υγρό, λεπτό και πολύ γευστικό.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *