Σοκολατένιος Κορμός με Νουτέλα & μπισκότα έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κορμό ψυγείου με Νουτέλα και μπισκότα Μιράντα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το…

Χρόνος: 15 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. λικέρ kahlua
  • 100 γρ. Nutella
  • 1 φάκελο garni
  • Νουτέλα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
  5. Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.
    Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες. Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.

 

ψυγείου συνταγές νουτέλα μπισκότα κορμός σοκολατένιος κορμός επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenios-kormos-noutela-biskota-etimo-se-15-choris-psisimo/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *