Σοκολάτες “Κορμός” από το sintayes.gr!
Μια συνταγή για ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου. Δροσερές σοκολάτες “κορμός” !!!
Χρόνος: 20 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
- 100 γρ. μαργαρίνη [κομμένη σε λεπτές φέτες]
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [κομμένη σε μικρά κομματάκια] *
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 40 γρ. σκόνη κακάο
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροκομμένα **
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα πηχτό σοκολατένιο χυλό.
- Μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτουμε και τα χονδροκομένα μπισκότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι καλά στρωμένο με λαδόχαρτο 24 χ 24 εκ. περίπου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και συνδιαστούν τα υλικά. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το κρύο γλυκό, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 16 σοκολάτες και το … απολαμβάνουμε…
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη σοκολάτα της επιλογής σας, όπως ημίγλυκη ή γάλακτος.
** Εναλλακτικά αντικαταστήστε τα 100 γρ. μπισκότα με ψιλοκομμένα καρύδια.
Αφήστε μια απάντηση