Σοκολάτες “Κορμός” από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου. Δροσερές σοκολάτες “κορμός” !!! 

 Χρόνος: 20 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. μαργαρίνη [κομμένη σε λεπτές φέτες]
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [κομμένη σε μικρά κομματάκια] *
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 250 γρ.  μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροκομμένα **

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα πηχτό σοκολατένιο χυλό.
  2. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτουμε και τα χονδροκομένα μπισκότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι καλά στρωμένο με λαδόχαρτο 24 χ 24 εκ. περίπου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και συνδιαστούν τα υλικά. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το κρύο γλυκό, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 16 σοκολάτες και το … απολαμβάνουμε…

 

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη σοκολάτα της επιλογής σας, όπως ημίγλυκη ή γάλακτος.

** Εναλλακτικά αντικαταστήστε τα 100 γρ. μπισκότα με ψιλοκομμένα καρύδια.

ψυγείου συνταγές σοκολάτες Πτι μπερ μπισκότα κορμός επιδόρπια γλυκά

 
https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatew-kormow/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *