Κουραμπιέδες με σοκολάτα από το Βιτάμ και το Cookoo.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ακούγεται λίγο αιρετικό, αλλά περίμενε μέχρι να τους δοκιμάσεις…
15-30′ Εύκολο

Σιγουρέψου ότι έχεις:
500 γρ. Βιτάμ
250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
220 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1.200 γρ. αλεύρι
20 γρ. μαύρο ρούμι

Για επικάλυψη:
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Ξεκινάμε!
1Για τους κουραμπιέδες:
2Χτύπησε στο μίξερ με το «φτερό» το Βιτάμ με την άχνη, μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, πρόσθεσε τη βανίλια και στοπ στο χτύπημα.
3Μετά κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Και όχι μόνο αυτό: ρίξ’ το στο μείγμα Bιτάμ και άχνης, και δούλεψε τη ζύμη απαλά με το χέρι. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις το ρούμι και τα αμύγδαλα.
4Άφησε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο και προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Μικρή ανάσα και… πλάσε μικρούς κουραμπιέδες που θα βάλεις να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου. Μετά θα τους βγάλεις και θα τους αφήσεις να κρυώσουν εντελώς, όσο θα ετοιμάζεις τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
5Για το γλάσο σοκολάτας:
6Ζέστανε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και, όταν αρχίσει να φουσκώνει, απόσυρέ την από τη φωτιά και ρίξ’ τη στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
7Περίμενε ένα λεπτό και μετά ανακάτεψε, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχεις και θερμόμετρο, ακόμα καλύτερα, γιατί μπορείς να ελέγξεις τη θερμοκρασία του γλάσου, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30°C όταν θα γλασάρεις τους κουραμπιέδες.
8Αφού καλύψεις τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνεις πια ήσυχους σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλεις, πασπαλίζεις με άχνη ή κακάο. Δεν είναι να σου τρέχουν τα σάλια;
Καλή όρεξη!

 

http://www.cookoo.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *