Cheese cake με ανθότυρο, λευκή σοκολάτα και κόκκινες βανίλιες ( i-food.gr by Giorgio Spanakis )


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για τη βάση:
 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 50 γρ. φουντούκια
 100 γρ. corn flakes
 50 γρ. βούτυρο
 50 γρ. αμύγδαλα
 Υλικά για την κρέμα:
 500 γρ. ανθότυρο
 50 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 100 γρ. ζάχαρη άχνη
 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
 100 γρ. σοκολάτα λευκή
 Υλικά για το γαρνίρισμα:
 10 γρ. ζάχαρη άχνη
 1 κιλό βανίλιες (10-12 τεμ.)

Προτεινόμενες μερίδες: 10
Συνολικές θερμίδες: 5936
Θερμίδες ανά μερίδα: 594

ΕκτέλεσηΛιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στα κορν φλέικς.

Συμπληρώνουμε τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά για να σχηματιστεί η βάση μας και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό να μουλιάσει.

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη ζελατίνη που έχουμε μουλιάσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε, μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός και ένα κόσκινο για να λιώσουμε τη ζάχαρη και το ανθότυρο, για να φτιάξουμε την κρέμα μας λεία χωρίς να σβολιάσει).

Τέλος, στο μπολ με την κρέμα προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το περιχύνουμε πάνω από τη βάση που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε το γλυκό όλη νύχτα στο ψυγείο.

Την επομένη, γαρνίρουμε με κομμένες κόκκινες βανίλιες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

http://www.i-food.gr/recipe/3353/cheese-cake-me-anthotiro-lefki-sokolata-kai-kokk

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *