Επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα και κραμπλ με φιστίκι Αιγίνης από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το Cookbox !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης (60γρ.) καθαρισμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 ml. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
  • 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 50 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

 

 

Για το κραμπλ
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τρίβουμε με τα δάχτυλα μας πάνω από ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει.


Για την κρέμα σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και τη μαστίχα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.


Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ και μοιράζουμε μία δόση στα ποτήρια προσθέτουμε λίγο κραμπλ συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε από πάνω το γλυκό κουταλιού πριν σερβίρουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropia/epidorpio-me-leuki-sokolata-kai-krampl-me-fistiki-aiginhs

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *