Λαχταριστή καρυδόπιτα με λευκή σοκολάτα από τον Georgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Υλικά :
 200 γρ. καρύδια
 150 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
 7 αυγά
 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
 Υλικά για την λευκή σοκολάτα:
 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 400 γρ. σοκολάτα λευκή
 Υλικά για το σιρόπι:
 700 ml νερό
 40 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
 500 γρ. ζάχαρη
 7 πρέζες κανέλλα (σκόνη)
 2 γαρίφαλα

Προτεινόμενες μερίδες: 10
Συνολικές θερμίδες: 8208
Θερμίδες ανά μερίδα: 821


 Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε το μείγμα μας στους 200°C για 20 με 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό και αφού έχει κρυώσει, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το σιροπιάζουμε.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος και την περιχύνουμε δίπλα ή πάνω από την καρυδόπιτα.

 

http://www.i-food.gr/recipe/241/lachtaristi-karidopita-me-lefki-sokol

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *