Πανακότα λευκής σοκολάτας με δαμάσκηνα ποσέ, από το cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • φύλλα ζελατίνη 1 φύλλο
  • 180 γρ. σοκολάτα λευκή κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του και το χυμό του
  • 6 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
  • 125 ml νερό
  • 125 κρασί γλυκό
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 15′ και επιπλέον 4 ώρες στο ψυγείο
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα

 

 

Εκτέλεση

 

Διαλύουμε τη ζελατίνη σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά το μίγμα ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αυτή. Αφαιρούμε τη βανίλια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βουτυρώνουμε 6 μπολάκια και μοιράζουμε το μίγμα στα μπολάκια. Καλύπτουμε τα μπολάκια με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει στο μίγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξει το μίγμα.

Στο μεταξύ βάζουμε τα δαμάσκηνα, το κρασί, το νερό, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να αρχίσει να πήζει το σιρόπι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπόλ. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και η πανακότα.

Βγάζουμε τα μπολάκια με την πανακότα απο το ψυγείο και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια. Σερβίρουμε με τα ποσαρισμένα δαμάσκηνα και με το σιρόπι απο αυτά.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/sokolatas/panakota-leukis-sokolatas-me-damaskhna-pose

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *