Σου με κρέμα βανίλιας και μαρμελάδα φράουλα από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγαπημένα γλυκάκια τα choux, αδερφάκια με τα eclaire είναι η βάση για να δημιουργήσετε διάφορες παρασκευές. Εδώ τα γεμίζω με ένα μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής και σπιτικής μαρμελάδας φράουλας. Για τη διακόσμηση έλιωσα λευκή σοκολάτα. Δεν έχω λόγια…

Υλικά για 30-35 κομμάτια περίπου:

για τη ζύμη σου

  • 250ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 80γρ. βούτυρο
  • 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 500ml γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας ανοιγμένο και ξυσμένα τα σποράκια
  • 3 κρόκους αβγών
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 60γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη διακόσμηση

  • 50γρ. κουβερτούρα λευκή

choux 8edited

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε τότε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
  2. Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν θα τη ρίχνετε από κουτάλι θα ξακολλάει εύκολα και θα πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1,5εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά βουναλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  4. Τέλος ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
  5. Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τα σποράκια της βανίλιας. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
  6. Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε την επιφάνεια της με σελοφάν και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Τότε μόνο ανακατεύετε μέσα της την χτυπημένη σαντιγί για να αφρατέψει.
  7. Τέλος ανακατεύετε στην κρέμα τη μαρμελάδα φράουλας και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αφού ανοίξετε με ένα μαχαιράκι τα σου από το πλάι, τα γεμίζετε με την κρέμα που φτιάξατε.
  8. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ύστερα βουτάτε ένα κουταλάκι στη λιωμένη σοκολάτα και ραντίζετε τα σου λίγο λίγο, συνεχίζοντας τη διαδικασία μέχρι να διακοσμήσετε όλα τα σου. Τα αφήνετε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσει εντελώς η σοκολάτα πριν τα σερβίρετε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2014/04/choux-me-krema-vanilias-kai-marmelada-fraoulas/#more-2616

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *