Μαλακό κέικ με εσπεριδοειδή και σοκολάτα γάλακτος από τον Georgio Spanakis και το i- food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουτ. σούπας)
 10 γρ. ξύσμα λεμονιού (1 κουτ. σούπας)
 10 ml γάλα φρέσκο πλήρες (2 κουτ. σούπας)
 20 γρ. βούτυρο
 170 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 95 γρ. αμύγδαλα
 125 γρ. ζάχαρη
 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουτ. γλυκού)
 40 γρ. ζάχαρη άχνη
 4 αυγά
 60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
 1 πρέζα αλάτι

Προτεινόμενες μερίδες: 8
Συνολικές θερμίδες: 3230
Θερμίδες ανά μερίδα: 404


 Εκτέλεση

Με το μπλέντερ χειρός θρυμματίζουμε τα 100 γρ. σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, στο μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε και το αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά: το μείγμα της σοκολάτας, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε καλά μια ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Στη συνέχεια, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε στη μέση οριζόντια. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρίκαι τη ρίχνουμε στη βάση του κέικ. Γεμίζουμε με τη σαντιγί που πήραμε, αφού χτυπήσαμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.

Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας .

 

http://www.i-food.gr/recipe/2806/malako-keik-me-esperidoeidi-kai-sokol

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *