Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη Nutella, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. Nutella μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
3 Ingredient Cake
Ingredients
400 g Nutella, at room temperature
400 g mascarpone cheese, at room temperature
250 g self-rising flour
For frosting
200 g mascarpone cheese, cold
200 g Nutella, at room temperature
To serve (optional)
icing sugar
1 hour 15 min
Preparation Time
Family
Portion(s)
1
Difficulty
Method
Preheat oven to 160* C (320* F) Fan.
In a bowl, combine the mascarpone and Nutella until completely combined.
Add the flour by sifting it into the bowl and stir with a spatula completely incorporated.
Grease a 10x20cm cake pan with butter and dust with cocoa powder.
Add the cake batter. Use a spoon to spread it evenly in the cake pan and smooth the surface.
Bake for 1 hour.
To make sure the cake is done, insert the blade of a knife into the center. When it comes out clean and dry, the cake is ready.
When ready, remove from oven and set it aside to cool on a wire rack.
In the meantime, combine the 200 g of mascarpone with the 200 g of Nutella in a bowl, until completely combined.
Refrigerate until the frosting is needed.
After about 1 hour, when the cake has cooled, spread the frosting all over the cake.
Dust with icing sugar and cut into pieces with a serrated knife.
Αφήστε μια απάντηση