Άλειμμα φουντουκιού και σοκολάτας από την Luise και το Radicio !
Νοστιμότατο σπιτικό άλειμμα από φουντούκια και κακάο. Νηστίσιμο και εύκολο, μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν! Από το radicio.com.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 25 λεπτά
Συνταγή για: 1 1/2 κούπα περίπου
Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
Θερμίδες: 85 θερμίδες | Λιπαρά: 7 γρ.
Υλικά συνταγής:
Ανάλατα φουντούκια: 2 κούπες
Κακάο: 1/3 κούπας
Άχνη ζάχαρη: 1 κούπα
Ηλιέλαιο: 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι: 2 πρέζες
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι (ή 1 βανιλίνη)
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνετε τα φουντούκια σε ταψί και τα ψήνετε για 10 περίπου λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να καβουρδίσετε τα φουντούκια σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το τηγάνι για να μην αρπάξουν τα φουντούκια.
2. Βγάζετε τα φουντούκια από το φούρνο και όταν πέσει η θερμοκρασία τους και μπορείτε να τα πιάσετε χωρίς να καείτε, τα βάζετε σε μια πετσέτα και τα τρίβετε να φύγει το φλούδι τους.
3. Βάζετε τα φουντούκια σε μπλέντερ ή κουζινομηχανή και τα τρίβετε, μέχρι να βγάλουν το λάδι τους και να γίνουν αλειφή (τακτικά σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε μαζεύοντας ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα).
4. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπ αυλικά και χτυπάτε να ενσωματωθούν καλά, 2 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το μπλέντερ και φυλάτε σε γιάλινο αποστειρωμένο βαζάκι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μαγειρεύτηκε στις 18 Μαΐου 2014 από την
Αφήστε μια απάντηση