Κέικ Σοκολάτας με γλάσο Πραλίνας, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!







Αυτό δεν είναι ένα απλό κέικ σοκολάτας. Είναι ΤΟ κέικ σοκολάτας! Νόστιμο, αφράτο και βουτερένιο κέικ το οποίο περιχύνεται με πλούσιο γλάσο από φουντουκένια πραλίνα σοκολάτας και για την τσαχπινιά το διακοσμούμε με καραμελάκια! Αν νομίζετε ότι είναι μόνο για παιδιά, είστε γελασμένοι και θα το καταλάβετε όταν θα κόβετε άλλο ένα, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα κομμάτι για εσάς και μόνο!
- Words | Recipe | Food Styling: Μαριλού Παντάκη
- Photography: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Κέικ Σοκολάτας με γλάσο Πραλίνας
- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 50-55 λεπτά
Υλικά για το κέικ
- 570 γρ. Φαρίν Απ (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 400 γρ. ζάχαρη καστανή
- 5 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. κακάο
Υλικά για το γλάσο & τη διακόσμηση
- 100 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 130 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 200 Ml κρέμα γάλακτος
- Χρωματιστά σοκολατένια καραμελάκια
Εκτέλεση
1) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
2) Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τις βανίλιες. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά και σταματάμε το μίξερ.
3) Προσθέτουμε το κακάο στον κάδο και ξαναχτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
4) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
5) Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά στην φόρμα και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
6) Όσο κρυώνει, φτιάχνουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με την πραλίνα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε πολύ καλά. Κατεβάζουμε λίγο πριν το σημείο βρασμού και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
7) Σερβίρουμε περιχύνοντας το κέικ με το γλάσο και διακοσμώντας με τα καραμελάκια.











Αφήστε μια απάντηση