Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κορμός με μπισκουι σκόνης φουντουκιού και μαρέγκας, γέμιση γκανάζ σοκολάτας και νουτέλα κι επικάλυψη με άγλυκη σαντιγί! Ένα υπέροχο γλυκό!

Συστατικά
Φτιάχνει
1 φόρμα μεγάλη στενόμακρη του κέικ

Για το μπισκουί

  • 160 γραμμαρια ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη
  • 60 γραμ.ζαχαρη κρυσταλλικη
  • 2 βανιλιες
  • 180 γρ.ασπραδια αυγων, περιπου απο 6-8 αυγα αναλογα το μεγεθος, ζυγιστε τα να ειναι ακριβως 180 γραμμ.
  • 160 γραμ. σκονη φουντουκιου. τριβετε στο μουλτι φουντουκια μεχρι να γινουν σκονη και ζυγιζετε την ποσοτητα που θελομε

Κρέμα

  • 200 γρ, κουβερτουρα με 55% κακαο
  • 300 γραμ, νουτελα
  • 500 γραμ. Κρεμα γαλακτος, χτυπημενη σε παχυρευστη μορφη οχι σε σαντιγυ.να ειναι λιγο πυκνη αλλα οχι σαντιγυ

Επικάλυψη

  • 500 γραμ. κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ με δυο βανιλιες
Οδηγίες
  1.  Για την κρέμα: Ετοιμαζομε πρωτα την κρεμα να παγωνη στο ψυγειο. Χτυπαμε πρωτα τα 500 γραμ κρεμας γαλακτος με μια δυο βανιλιες σε παχυρευστη μορφη, οχι σαντιγυ και την βαζομε στο ψυγειο.
  2. Λιωνουμε σε μπαιν μαρι την κουβερτουρα. Όταν λιωση την κατεβαζομε, την ανακατευομε με μαριζ, κι οταν η θερμοκρασια φταση στους 50 βαθμους, αυτο το βλεπομε με θερμομετρο, αν δεν εχομε θερμομετρο βαζομε το δαχτυλο μας να ειναι ζεστη αλλα οχι να μας καψη, τοτε ενσωματωνομε μεσα την νουτελα και ανακατευομε με μαριζ να ενσωματωθει καλα. Ριχνομε μεσα και την κρεμα γαλακτος που ειχαμε στο ψυγειο και την ενσωματώνουμε απαλα με μαριζ να γινη ενιαιο σοκολατενιο μιγμα. Βαζομε στο ψυγειο μεχρι να την χρειαστουμε.
  3. Για την Επικάλυψη: Χτυπηστε την κρεμα γαλακτος με τις βανιλιες μεχρι να εχετε σαντιγυ. Βαλτε στο ψυγειο κι αφηστε την πολλες ωρες να σφιξη. Μετα μπορειτε να την ξαναχτυπησετε λιγα δευτερολεπτα να ξανααφρατεψη. Βαλτε την σε σακουλα με κορνε και γαρνιρετε το γλυκο σας .
  4. Για το Μπισκουί; Αναψτε τον φουρνο στους 180 βαθμους. Ντυστε με αντικολλητικο χαρτι ενα μακροστενο ταψι τυπου πυρεξ. Καντε τα φουντουκια σκονη και παρτε 160 γραμμ.
  5. Ξεκινηστε να χτυπατε σε μετρια ταχυτητα τα ασπραδια με την κρυσταλικη ζαχαρη και την βανιλια, θα σας παρη περιπου 15 λεπτα να εχετε μια αφρατη σφιχτη μαρεγκα. Ριξτε μεσα και την αχνη, χτυπωντας παντα, αφου την παρη και γινη μια γυαλιστερη μαρεγκα σταματηστε το χτυπημα και ριξτε μεσα την σκονη φουντουκιου, ανακατεψτε καλα με μαριζ ( σπάτουλα) και βαλτε το μιγμα στο ταψακι που ετοιμασατε. Ψηστε για 30΄. Αφου ψηθη βγαλτε το απο τον φουρνο και μαζι με το αντικολλητικο χαρτι βαλτε το σε μια σχαρα να κρυωση.
  6. Συναρμολόγηση του γλυκού: Ντυστε με μεμβρανη μια μακροστενη φορμα κεικ μεγαλη. Η μεμβρανη να προεξεχη απο γυρω γυρω. Βαλτε λιγη κρεμα σοκολατενια στον πατο ισα να καλυψη καπως τον πυθμενα, λιγη.
  7. Κοψτε το μπισκουι σε τρια μερη και κανονιστε να ειναι στενοτερα απο την φορμα. Θελομε να ειναι μεσα και να ειναι ολο το γλυκο καλυμενο με κρεμα. Βαλτε λιγη κρεμα, βαλτε αλλο ενα κομματι, βαλτε την μιση κρεμα, βαλτε και το τελευταιο κομματι, στρωστε ομορφα απο πανω και την υπολοιπη κρεμα. Σκεπαστε με την μεμβρανη που προεξεχει και βαλτε καταψυξη να στερεοποιηθη.
  8. Οταν μπορειτε να την βγαλετε απο την φορμα, αναποδογυριστε στην πιατελα που θα σερβιρετε, τραβηξτε με προσοχη την μεμβρανη και διακοσμειστε με την αγλυκη σαντιγυ που ειχατε στο ψυγειο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το μπισκουί θα το δειτε να φουσκωνει και μετα να καθεται, ειναι φυσιολογικο. Επισης θα εχη κανει κρουστα αλλα μεσα θα είναι καπως υγρο κι αυτο ειναι φυσιολογικο. Όσο μενει στεγνωνει.
  • Θα το βαλετε στην καταψυξη αλλα μην το παγωσετε τελειως να γινη ξυλο, μολις στερεοποιηθη καπως και μπορει να σηκωθει ολοκληρο χωρις να διαλυεται να ειναι καπως σταθερο, βαλτε το στην πιατελα που θα σερβιρετε και καντε την τελικη διακοσμηση. Μετα φυλαξτε το στην συντηρηση, η υφη του θα ειναι σαν μους. Δεν ειναι κορμος ψυγειου ο σκληρος που ξερομε, ειναι υπεροχο γλυκο φτιαξτε το!
  • Το γλυκο ειναι ενα γκουρμε γλυκο και πρεπει να βαζετε το πολυ μια κουταλια της σουπας σε καθε πιατο ή πολυ λεπτες φετες. Ετσι θα σας βγαλει περιπου 24 μεριδες ανετα.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/kormos-sokolatas-me-mpiskoyi-foyntoykioy.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *