Σεμιφρέντο σοκολάτας με νουτέλα, από το sintayes.gr!







Χρόνος: 30 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Ένα φανταστικό μαλακό παγωτό σοκολάτας με νουτέλα. Μια συνταγή για ένα υπέροχο σεμιφρέντο για όλη την οικογένεια και για τους καλεσμένους σας … αν μείνει …. γιατί ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό…
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού [Nutella ή μερέντα]
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο [ή σοκολάτας ή άλλο της αρεσκείας σας] *
- 1 μαύρη κουβερτούρα [125 γρ.] τριμμένη ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας
- 2/3 φλ. καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα ή καρύδια
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα 10 Χ 20 εκ. περίπου μια μεμβράνη ήλαδόκολα, στη βάση αλλά και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει 7-10 εκ. από τη φόρμα μας.
- Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
- Ζεσταίνουμε τη νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-25 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και την αφήνουμε στη άκρη.
- Με αβγογδάρτη χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και το αφήνουμε για 3-4΄ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 ΄μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη νουτέλα και το λικέρ στο μείγμα αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σταδιακά όλη τη σαντιγί, τη μισή ποσότητα από τη τριμμένη σοκολάτα και το μισό φλιτζάνι ξηρών καρπών και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα το ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη. Το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας [προαιρετικά].
*Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά αντικαταστείστε το λικέρ με μια καψουλίτσα βανίλιας ή σιρόπι σοκολάτας
Μπορείτε να βάλετε το γλυκό σε ποτήρια ή μπολάκια και να σερβίρετε ατομικές μερίδες.
https://www.sintayes.gr/syntages/semifrento-sokolatas-noutela/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Υπέροχο γκοφρετογλυκό σαν ''Σεμιφρέντο'', από την Σόφη Τσιώπου!
Oreo banana semifreddo από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Ιταλική τούρτα Semifreddo - Italian Cake: Τorta Semifreddo, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Arti...
Παγωτό semifreddo, από τον Άκη, και το akispetretzikis.com!
Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση