Προφιτερόλ Με Παγωτό Βανίλια από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μην σας φοβίζουν τα σου. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν. Αν δεν σας πετύχουν την πρώτη, θα τα καταφέρετε σίγουρα τη δεύτερη φορά. Φτιάξτε τα όμως και γεμίστε τα με παγωτό. Περιχύστε τα με σοκολατένια σάλτσα και απολαύστε τα με καλή παρέα. Μπορείτε να τα γεμίσετε και με κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και μια κουταλιά λικέρ σε σαντιγί. Ωστόσο το προφιτερόλ με παγωτό δεν παίζεται, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Οι διαφορετικές υφές και θερμοκρασίες τρελαίνουν τον ουρανίσκο καθώς ανακατεύονται γλυκά στο στόμα.

Υλικά

Για τη ζύμη σου

  • 225ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 80γρ. βούτυρο
  • 110γρ. αλεύρι (1 φλιτζάνι )
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σος σοκολάτας

  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml γάλα
  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ ή μαύρο ρούμι

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • λίγο καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο ή σταγόνες σοκολάτας

 Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε τότε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ομοιογενής κι ελαστική ζύμη που θα δημιουργηθεί να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
  2. Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που θα ξακολλάει εύκολα από το κουτάλι και θα πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά μπαλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  4. Τέλος ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
  5. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της σοκολάτας: Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση και τα ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια της σοκολάτας μέσα σε ένα μπολ. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το μέλι και το ρούμι ή το κονιάκ και ανακατεύετε λίγο ακόμη. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
  6. Για να σερβίρετε: Με ένα μαχαιράκι ανοίγετε τα σου με μια τομή οριζόντιασαν σάντουιτς και τοποθετείτε μέσα στο καθένα από μια κουταλιά παγωτό βανίλια. Τοποθετείτε ανά 3 ή 4 σου σε κάθε μπολ ή ποτήρι, περιχύνετε με σάλτσα σοκολάτας, διακοσμείτε αν θέλετε με λίγο ακόμη παγωτό, τριμμένο αμύγδαλο και μερικές σταγόνες σοκολάτας.
  7. Σερβίρετε αμέσως!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.sweetly.gr/2013/05/profiterolmepagotovalilia/#more-1080

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *