Σοκολατάκια με μπανάνα και βρώμη – Banana Oatmeal Chocolates , by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 4 μπανάνες (330 γρ.)
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 50 γρ. Κολοκυθόσπορο χωρίς φλούδι
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 100-150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

Clock

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Παίρνουμε 4 ώριμες μπανάνες και τις πολτοποιούμε μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Μέσα στο μπολ, ρίχνουμε 100 γρ. ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, τον κολοκυθόσπορο, τις σταφίδες, την καρύδα και το αμύγδαλο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει.
  • Όταν παγώσει το μείγμα λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει. Αλλιώς μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα.
  • Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα μας με τα χέρια μας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε τα βουτάμε στη σοκολάτα και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει η σοκολάτα.

 

Ingredients
  • 4 bananas (330 g)
  • 100 g condensed milk
  • 200 g oats
  • 50 g grated coconut
  • 50 g almond slivers
  • 50 g pumpkin seeds (without outer shell)
  • 50 g black raisins
  • 100-150 g dark chocolate couverture
Clock

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

45 minutes
Preparation Time
Shares

Family
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method
  • Use a fork to mash the bananas in a bowl.
  • Add 100 g condensed milk and stir to combine.
  • Add the oatmeal, pumpkin seeds, raisins, coconut and almond slivers. Mix.
  • Refrigerate for 30 minutes to chill.
  • When ready melt the chocolate in a metallic bowl over a pot full of simmering water (bain marie). You can also melt it in the microwave.
  • Use a small spoon to pick up spoonfuls of the mixture and shape into small balls with your hands.
  • When you have made all of the mixture into balls, dip them into the melted chocolate and set on a wire rack until chocolate cools and sets.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/sokolatakia-me-mpanana-kai-vrwmh

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *