Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ, Chocolate Truffles with Coconut & Ginger, by the Healthy Cook!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μέσα στη μουντάδα του χειμώνα, αλλά και στην άλλη που μπαινοβγαίνει στις καρδιές μας, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, εμείς αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να γλυκάνουμε τις μέρες μας και να προετοιμαστούμε για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν. Αυτές οι τρούφες σοκολάτας με καρύδα και τζίντζερ είναι λαχταριστό και ιδιαίτερο κέρασμα για τις γιορτές, αλλά και ιδανικό δώρο σε ένα κάλεσμα.

Τι καλύτερο λοιπόν από  το να παίξουμε με σοκολάτα? Άλλωστε ένα κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό, χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ το λίπος της δημιουργεί αίσθηση άμεσου κορεσμού.

Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

Oι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι γνωστές ήδη από την εποχή των Αζτέκων. Έρευνες αποδεικνύουν ότι συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μαύρη σοκολάτα, μάλιστα, χάρη στη μεγάλη της περιεκτικότητα σε κακάο, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση. Η σοκολάτα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν τη διάθεση. Πρόσφατη έρευνα για τη μακροβιότητα έδειξε ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές. Η σοκολάτα περιέχει επίσης θεοβρομίνη, ουσία που διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών και δρα ως ελαφρύ διουρητικό, ενώ θεωρείται ευεργετική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή χαλαρώνει το έμβρυο. O σίδηρος -απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα- βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο, και έτσι νιώθουμε πνευματική εγρήγορση.

Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

Έρευνες που έχουν διεξαχθεί από διάφορα πανεπιστήμια έχουν σοβαρές ενδείξεις πως η σοκολάτα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, να  προλάβει την εξασθένηση της μνήμης, να μειώσει την πιθανότητα καρδιολογικών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Το τζίντζερ δίνει μια ελαφριά πιπεράτη γεύση στις τρούφες,  που ταιριάζει υπέροχα με την καρύδα.  Η μικρή ποσότητα ζαχαρούχου γάλακτος είναι αυτή που γλυκαίνει τις τρούφες μας (δεν έχουν επιπλέον ζάχαρη). Τους δίνει όμως και μια ελαφριά καραμελένια γεύση και μια πιο πυκνή υφή.

Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

Απαραίτητος χρόνος:    25 λεπτά (και 4 περίπου ώρες στο ψυγείο)

Μερίδες:     36 τρούφες,  διαμέτρου 3εκ περίπου

Υλικά:

  • ¾ φλυτζανιού γάλα καρύδας
  • ½ φλυτζάνι ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 340γρ. μαύρη σοκολάτα (54%), πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλυτζάνι τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Απλώνετε την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψί στρωμμένο με αντοκολλητικό χαρτί, και την βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά για να καβουρδιστεί. Φροντίστε να την ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά για να μην καεί. Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα δύο γάλατα και το τριμμένο τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε 3-4 λεπτά για να βγει το άρωμα του τζίντζερ.
  3. Ρίξτε την πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπωλ και ρίξτε πάνω της το καυτό γάλα. Αφήστε τη 2-3 λεπτά για να ζεσταθεί η σοκολάτα και να λιώσει και μετά ανακατέψτε το μείγμα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γίνει λείο.
  4. Σκεπάστε το μείγμα με μια μεμβράνη που θα ακουμπά πάνω στη σοκολάτα και βάλτε το μπωλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να πήξει.
  5. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού (εγώ χρησιμοποίησα το στρογγυλό κουταλάκι που κάνει τις μπάλες πεπονιού) παίρνετε λίγο από το μείγμα κάθε φορά και φτιάχνετε με τα χέρια σας μπαλίτσες διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου. Καθώς τις φτιάχνετε τις ρίχνετε μέσα στην τριμμένη καρύδα ώστε να καλυφθούν καλά. Αν το μείγμα σας μαλακώσει πολύ και δεν πλάθετε εύκολα, ξαναβάλτε το στο ψυγείο για λίγο για να πήξει.

Φυλάτε τις τρούφες σοκολάτας με καρύδα και τζίντζερ στο ψυγείο για να μην σας μαλακώσουν πολύ. Βγάλτε τις από την ψύξη  20 λεπτά περίπου πριν τις σερβίρετε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

 
ΕνέργειαΥδατάνθρακεςΣάκχαραΛιπαράΚορεσμένα ΛίπηΠρωτείνεςΦυτικές ΙνεςΧοληστερόλη
82.59.67.65.13.21.01.3

1.1

Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό Chocolatier.

Πηγές:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/270272.php

http://www.vita.gr/diatrofi/eating-healthy/article/4660/sokolata-trofh-twn-thewn/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

Fighting back the dull winter weather, and the dullness in our hearts with all that is happening around us, we resist trying to sweeten the day and prepare for the holiday season approaching. These chocolate truffles with coconut and ginger are a delicious and special treat for the holidays, but also an ideal gift to a call.

Is there a better way than than to play with chocolate; besides a piece of chocolate is enough to stimulate the body, thanks to the carbohydrates it contains, while fat creates instant sensation of satiety.

Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

The therapeutic properties of chocolate have been known since the time of the Aztecs. Studies show that it helps to prevent hypertension and reduce cardiovascular disease. The dark chocolate, indeed thanks to the high content of cocoa, is rich in polyphenols, which have antioxidant activity. Chocolate helps to increase the levels of serotonin and endorphins,  the natural opiates that regulate a person’s mood. Recent research on the longevity showed that chocolate consumers live a year longer than non-consumers. The chocolate also contains theobromine, a substance that stimulates the function of the kidneys and acts as a light diuretic, while considered beneficial during pregnancy because it relaxes the fetus. Moreover, iron -released once the chocolate melt in mouth-helps in faster transfer of oxygen to the brain, and so we feel mentally alert.

Surveys conducted by various universities have strong indications that chocolate can reduce levels of LDL cholesterol, prevent memory decline, reduce the chance of heart disease and stroke.

Ginger gives a slight peppery flavor to truffles, which beautifully matches the coconut. The small amount of sweetened milk is that sweetens our truffles (no addition of sugar); but gives them a soft caramel-like flavor and a more dense texture.

Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

Preparation time:   25 minutes (plus 4 hours cooling time)

Servings:   36 (3cm-1.2in round) truffles

Ingredients:

  • ¾ cup coconut milk
  • ½ cup sweetened condensed milk
  • 3 tablespoons fresh ginger, finely grated
  • (12oz) dark chocolate (54%), very finely chopped
  • 1 ½ cup shredded unsweetened coconut

Instructions:

  1. Preheat oven to 160oC/320o Spread the shredded coconut in a baking sheet lined with parchment paper and put it in the oven for 10-15 minutes to roast it. Be sure to stir every five minutes to avoid burning. As soon as it has a light golden color remove it from the oven and allow to cool completely.
  2. In a saucepan heat the two milks and grated ginger over medium heat. Bring to boil, remove from heat and leave for 3-4 minutes so the flavor of ginger is extracted.
  3. Place the finely chopped chocolate in a bowl and pour over the hot milk. Allow 2-3 minutes to warm up the chocolate so it melts, then stir the mixture gently until smooth.
  4. Cover the mixture with a plastic wrap which will rest on chocolate and place the bowl in the refrigerator for at least 4 hours, until it thickens.
  5. With the help of a spoon (I used a melon baller) you get a little of the mixture each time and you form with your hands balls of approximately 3cm diameter. Roll in the toasted coconut to cover well. If your mixture is soft and not very easy to shape it, put it back in the fridge for a while, to thicken.

Store chocolate truffles with coconut and ginger in the refrigerator. Remove from the fridge about 20 minutes before serving.

Nutritional Facts per Serving

 
CaloriesCarbohydratesSugarsTotal FatSaturated FatProteinsDietary FibersCholesterol
82.59.67.65.13.21.01.3

1.1

Recipe adapted from Chocolatier magazine.

http://thehealthiercook.wordpress.com/2014/12/01/chocolate-truffles-with-coconut-ginger-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *