Τρουφάκια με γέμιση κρέμας τυριού, με 5 υλικά, χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 36

συνταγή icon Χρόνος: 40 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υπέροχα τρουφάκια με ένα υπέροχο μείγμα γεύσεων… γέμιση κρέμας τυριού με μπισκότα καλυμμένα με σοκολάτα. Μια συνταγή εύκολη στη παρασκευή της, με λίγα υλικά, που δεν απαιτεί ψήσιμο, για να απολαύσετε ιδιαίτερα, πεντανόστιμα τρουφάκια σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 24 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 2/3 φλ. τσαγιού μασκαρπόνε ή 3/4 φλ. τσαγιού (170 γρ.) μαλακό τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 κ.σ. έτοιμος καφές espresso ή άλλο δυνατό καφέ ή λικέρ με άρωμα καφέ
  • 340 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαύρης κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε μπλέντερ ή στο μούλτι και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Κρατάτε 2 κ.σ. στην άκρη για γαρνίρισμα στο τέλος και μεταφέρετε τα υπόλοιπα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  2. Προσθέτετε στο μπολ το τυρί κρέμα και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθεί και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τον έτοιμο καφέ, 1 κ.σ. τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να έχετε μια μαλακό μείγμα που να μοιάζει με μια μαλακή ζύμη μπισκότων.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τάπερ, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 45-60 λ ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Το βγάζετε από το ψυγείο, πλάθετε σε 36 μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκ. τα οποία τοποθετείτε σε δίσκο στρωμμένο με λαδόκολλα, και τα βάζετε στο ψυγείο για 10-15 λ .
  4. Εν τω μεταξύ λιώνετε σε μπεν μαρί, τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Φροντίστε το νερό που θα βράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ σε τις σταγόνες σοκολάτας.
  5. Όταν λιώσουν καλά οι σταγόνες και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα, την αφαιρείτε αμέσως από τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο, προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και 1-2 κ.γ. espresso σε σκόνη, για έξτρα γεύση και να ανακατέψετε καλά να ενσωματωθεί.
  6. Βγάζετε τα μπαλάκια τυριού από το ψυγείο, τα βουτάτε, ένα τη φορά, στη λιωμένη σοκολάτα και τα μεταφέρετε πάλι πάνω στη λαδόκολλα στο δίσκο. Τα πασπαλίζετε με 1 πρέζα από τα θρυμματισμένα μπισκότα σαβαγιάρ που κρατήσατε στην άκρη.
  7. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με κάλυψη σοκολάτας στα υπόλοιπα μπαλάκια τυριού. Ξαναβάζετε το δίσκο στο ψυγείο για 15 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και στη συνέχεια σερβίρετε.

 

e31c0209c034dcba176288ef1def3839

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/troufakia-gemisi-kremas-tiriou-5-ilika-choris-psisimo/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=c32461542e-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-c32461542e-242767229

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *